Wat is bingo?

Wat is bingo?

Ooit al eens bingo gespeeld? zo niet, laat je verassen want op deze website staat alle informatie die je nodig hebt om bingo te kunnen spelen!

Bingo word al een lange tijd gespeeld onder verschillende leeftijden. Vaak word het gespeeld met een papiertje en balletjes met de nummers er op. Maar wist je dat bingo nu ook online een grote trend is? Er zijn veel websites waar je gratis of betaald bingo kan spelen. Je kunt er zelfs geld mee verdienen! Bijvoorbeeld op de website van de postcodeloterij kan je bingo spelen en miljoenen winnen!

Ook word bingo vaak in bejaardentehuizen gespeeld ter ontspanning. Het is een leuk spel, ook voor kinderen.

Voor je bingo wilt spelen online is het belangrijk dat je de spelregels en het doel van het spel goed kent. Lezen erover is handig als speler, dat kan hier over de bingo spelregels op http://www.foxteam.nl/spelregels-van-bingo/. Als je het spel eerder al eens hebt gespeeld weet je misschien hoe het werkt. Bingo is een spel waar je geluk moet hebben. Je hebt een kaart van vijf kolommen en vijf rijen. Elk hokje bevat een nummer behalve het middelste vak, daar staat er geen. Je moet goed luisteren naar de nummers die worden omgeroepen. Bingo word gespeeld door meerdere spelers, waarbij iedereen een blaadje heeft met meerdere getallen er op. Deze getallen kunnen worden weggestreept wanneer er een word opgenoemd. Het word gespeeld met de getallen 1 tot 75 of 1 tot 100, en op het blaadje staan 24 getallen. Elk getal komt maximaal een keer voor op je blaadje. Iedere speler heeft andere getallen er op staan. Je wint wanneer je een horizontale of verticale rij van getallen hebt. 

Wat voor kaart met nummers je krijgt hangt af van waar je het speelt. Koop of krijg je een kaart in een speelhal, casino of kinderfeestje? Wanneer je een kaart koopt noemen ze dit een buy in. Je betaald geld voor dat het spel begint voor de kaart, hoe meer kaarten je koopt hoe groter de kans is dat je wint.

Soms moeten alle getallen op de kaart afgestreept zijn, dit heet een black out. Meestal zijn er 75 nummertjes, wanneer niemand dan de hele kaart vol heeft is er geen winnaar van het spel. Het maakt niet uit wat voor soort balletjes er gebruikt worden bij elk spel, zolang ze tijdens een spel maar allemaal even groot zijn en de zelfde kleuren hebben. Wanneer dit niet zo zou zijn zou het spel niet eerlijk zijn, want elk balletje moet een even grootte kans hebben om omgeroepen te worden.

Op een bingo kaart staat boven aan in grote letters BINGO geschreven. Hier onder staan de getallen in een bepaalde volgorde. Onder de B staan 5 getallen van 1 tot 15, Onder de I staan 5 getallen van 16 tot 30, onder de N staan 4 getallen van 31 tot 45, onder de G staan 5 getallen van 46 tot 60 en onder de O staan 5 getallen van 61 tot 75.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Copyright lirascenarioprijs.nl 2015